Közel 400 gyalogos zarándok érkezett július 21-én Máriapócsra. Több mint háromszázan Kárpátaljáról. Tizenkilencedik alkalommal gyalogoltak két napon keresztül, hogy megérkezhessenek a pócsi Szűzanyához. A 22 éven felüli felnőtt fiatalok Tokajból indultak, útjukat számos lelki programmal kiegészítve igyekztek felkészülni az érkezésre. Nagy szeretettel köszöntjük őket!
Ehhez a két nagy zarándoklathoz kapcsolódóan más közösségek is megtartották szokásos zarándoklatukat, mint például a Nyíregyháza-Jósaváros görögkatolikus parókia hívei.Vasárnap 

Atanáz püspök atya vezetésével bemutatott Szent Liturgián ünnepelhettek együtt a hívek. Beszédében arra bíztatott minket a hierarcha, hogy teljes szívvel szolgáljuk Istent. Hiszen könnyű liberalizálódó világunkban elfordulni, vagy félvállról venni a hitünket. Túl sok olyan dolog vesz körül bennünket, ami elvonja a figyelmünket: szenvedélyek, házasságtörő kapcsolatok, közömbösség. Ennek okán arra buzdít mindannyiónkat püspök atya, hogy kérjük a Szűzanya segítségét és már ma határozzuk el magunkat arra, hogy egész lényünkkel Istent keressük. Az ünnepi Liturgia előtt Trescsula László atya, filkeházi parókus tartott katekézist. Köszöjük mindenkinek alázatos és önzetlen munkáját a Jóistennek pedig a kiváló időjárást!

A 22+ Útonlevők zarándoklatának összefoglaló videója: https://www.facebook.com/gorogmedia/videos/1992210274143498/