A Magyar Kultúra Napja alkalmából a tegnapi napon, azaz 2019. január 21-én délután, a máriapócsi II. János Pál Idősek Otthonában író-olvasó találkozót rendeztek a lakók, és minden érdeklődő számára. Az író- olvasó találkozókra legtöbbször helyi művészeket invitálnak meg, akiknek lehetőségük van műveiket szélesebb körben bemutatni. Most Tamás Lászlóné Pócsi Éva, amatőr költőnő verseivel ismerkedett meg a közönség.

Tamás Lászlóné Pócsi Éva magyi születésű, aki gyermekkorában mindig megcsodálta nagyszüleinél a Máriapócsi Könnyező Szűz Mária ikonját, és többször el is zarándokolt Máriapócsra, kérni a Szűz Anya közbenjárását. A Jóisten gondoskodott róla, hiszen amellett, hogy Máriapócsra házasodott, a Pócsi Szűz Anya közelségébe, megajándékozta őt egy keresztény családdal és a versírás talentumával.

A költőnő verseit 2003-tól ismerhetjük, ekkortól kezdte el bátorítani Ábel püspök atyánk, hogy szerénysége mellett segítse az olvasókat úgynevezett verses imádságaival. Azóta több kötete is megjelent, ezekből hallhattunk néhány verset a találkozón. Akik előadták: Tamás László, Pócsi Éva férje, aki sokat támogatta feleségét az írásban; Id. Tamás Lászlóné, Teréz néni, Pócsi Éva anyósa; Lilike, a költőnő unokája, és Polyák Tiborné Mária. Ezen kívül pedig az Idősek Otthona néhány lakója, akik nagy érdeklődéssel fogadták a verseket. Ezek témáját legtöbbször a Máriapócsi Könnyező Szűz Mária ikonja ihlette, illetve a költőnő családja, gyermekei és unokái.

Hálásak vagyunk az Istennek, hogy ilyen tehetséggel ajándékozta meg a máriapócsi közösséget, és köszönjük Tamás Lászlóné Pócsi Évának, hogy verseivel megfogalmazza a bennünk rejlő fohászokat. A képek az alábbi linken érhetőek el: https://www.facebook.com/mariapocsnemzetikegyhely/photos/pcb.2294056230612768/2294044677280590/?type=3&theater