Dicsőség Jézus Krisztusnak!

A Karácsonyt megelőző böjti időszak vége felé járunk. Máriapócson már az ötödik adventi gyertyánkat gyújtottuk meg a téren lévő koszorún. Negyedik alkalommal a Szent Makrina Szociálisotthon lakói és dolgozói adták elő ünnepi műsorukat. Azt követően pedig Karakó Roland diakónus atya mondta el gondolatait.

Ötödik gyertyagyújtásunk alkalmával a Dudás Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és az őket felkészítő pedagógusok színvonalas műsorral segítettek bennünket a karácsonyi ráhangolódásban. A műsor után Mosolygó Tamás atya osztotta meg velünk ünnepi gondolatait, és nyitotta fel a szemünket arra, hogy még a böjt kezdetén csak egy apró lángocska égett a koszorún, de mostanra már egyre erősödött a fény, és hamarosan elérkezik hozzánk a teljes világosság, azaz Jézus Krisztus. A műsor után pedig a nagy hóban mindenkit hívtunk egy pohár meleg teára, ezzel is közösséget teremtve.

Köszönjük, hogy együtt gyújthattuk meg az ötödik gyertyát. Ezen kívül már csak egy vasárnap, azaz utolsó alkalommal várjuk a kedves Híveket, hogy a hatodik gyertyát is közösen lobbantsuk lángra és ünnepeljük Karácsony ünnepét.