Dicsőség Jézus Krisztusnak!

2018. november 11-én ünnepelte a Máriapócsi Egyházközség templombúcsúját. A Kegytemplom Szent Mihály arkangyal és minden mennyei erők, november 8-i ünnepére van felszentelve és áll így, több mint 300 éve.

Mint minden évben idén is sokan ünnepeltek velünk, csaknem fél ezer ember. A máriapócsi híveken kívül együtt vehettünk részt az ünnepi szent liturgián a balkányi, a nagykállói, a kállósemjéni, a nyírgyulai, de még a nyíradonyi és a szilágysomlyói hívekkel is. Az esperesi kerület egyházközségeiből sokan gyalog érkeztek a Szűz Anyához.

Az ünnepi szent beszédet Trella Tibor atya, a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium lelki igazgatója tartotta, aki az ünnep révén, az angyalokkal való találkozás három lehetőségére hívta fel figyelmünket. Az egyik találkozási forrás a Szentírásban található olyan történetek, melyekben az angyalokról olvashatunk. A másik forrás a szent liturgia, a harmadik pedig az ikonok.

A Szent Liturgia után egy kis agapéval vártuk a híveket, hogy így késő délután a búcsúra érkezett zarándokok is újult erővel tudjanak haza indulni. Ezúton is köszönjük a süteményadományokat és azokat a finomságokat, melyeket Ács Sándor máriapócsi hívünk és csapata készített. Illetve köszönjük azoknak, akik együtt ünnepeltek velünk ezen a szép napon.