Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Görögkatolikus Egyházunkban megkezdődött a Karácsonyt megelőző 40 napos böjti időszak. Ehhez kapcsolódóan Máriapócson mi is meggyújtottuk első adventi gyertyánkat. Korábban ehhez hasonló, közös, nagy gyertyagyújtás még nem volt a városban. Így hagyományteremtő szándékkal, az elkövetkezendő időszakban, Karácsonyig minden vasárnap láthatjuk, ahogy újabb és újabb gyertyák lobbannak fel a koszorún.

Ezeken az alkalmakon egy rövid kis műsorral készülnek a felkért máriapócsi intézmények, legelőször pedig a Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda óvodásai és az őket felkészítő óvónők adták elő ünnepi műsorukat, mely által ezen a hideg novemberi estén megmelegedhetett az emberi szív. Ezt követően Grunda Dávid máriapócsi káplán mondta el gondolatait, és buzdította a híveket, hogy tudjunk újra gyermeki várakozással készülni az ünnepre.

Hálás szívvel köszönjük mindazoknak, akik az adventi koszorú készítésében segédkeztek és örülünk, hogy ennyien együtt voltunk már legelső alkalommal is. Ezen kívül még öt vasárnap várjuk a kedves híveket, hogy végül együtt érkezhessünk meg a betlehemi jászolhoz.