Idén harmadszor tették meg a máriapócsi hívek gyalogosan a szomszédos egyházközség kedvéért a két település közötti 6 km-es távolságot.
Mivel tavaly bőrig áztak, a mostani mínuszban sem volt kedve nagyon sok embernek elindulni. De egy kis csapat, tizennégyen, elindultak és remek hangulatban, imádkozva-beszélgetve gyalogoltak együtt.
Az első gyulaji keresztnél várták már őket, onnan együtt vonultak a templomig a helyiekkel. 
2018-ban Nyírgyulajban attól is különleges volt Szent Miklós ünnepe, hogy a megújult egyháztanács tagjai fogadalmat tettek, a következő 5 évben minden erejükkel és tehetségükkel szolgálni fogják a közösséget.
A liturgiát Orosz István atya vezette, prédikációval Magyar Márton atya szolgált. Jól feladta a leckét mindenkinek az evangéliumi szakasz, és a műrai püspök életpéldája nyomán: ne a minimumra törekedjünk, hanem a lehető legtöbbet tegyük testvéreinkért, közösségünkért, egyházunkért, nemzetünkért... 
A liturgiát követően az oltár körül szolgáló atyák és családjaik, a zarándokok és a helyi kedves testvérek közös agapén vettek részt. A közösségeket és a közösségek közötti kapcsolatot is megerősítette a mai együttlét.
Köszönet Kabály János atyának, családjának és lelkes híveinek!