Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Görögkatolikus Egyházunkban a Karácsonyt megelőző 40 napos böjti időszak felénél járunk már. Ehhez kapcsolódóan Máriapócson immár a harmadik adventi gyertyánkat gyújtottuk meg a téren lévő koszorún. Második alkalommal a II. János Pál Pápa Idősek Otthona lakói és munkatársai adták elő ünnepi műsorukat. Ezt követően pedig Mosolygó Tibor atya mondta el ünnepi gondolatait.

Most pedig a harmadik gyertyagyújtás alkalmával a Római Katolikus Egyházközség illetve az egyházközség Fília közössége segített bennünket a karácsonyi ráhangolódásban. A műsor után Szenes István atya osztotta meg velünk ünnepi gondolatait, és bátorította a hallgatóságot arra, hogy legyünk lelkesek, illetve keressük azokat az embereket, akikből erőt tudunk meríteni, hogy tovább vigyük ezt a lelkesedést. Az előadásokat követően ismét egy kis meleg teával vártuk a kedves híveket és a hideg idő ellenére jól esett beszélgetni egymással a teát kortyolgatva.

Köszönjük, hogy ismét együtt gyújthattuk meg a harmadik gyertyát is. Ezen kívül még három vasárnap várjuk a kedves Híveket, hogy még ugyanennyiszer találkozhassunk de egyre közelebb érhessünk a Karácsonyhoz.