A Máriapócsi Nemzeti Kegyhely dolgozói október 15-én kirándulni indultak Szentkútra.

Hétfőn reggel kb. 30 fő kérte a máriapócsi Szűz Anyát, hogy járjon közben értünk, hogy szerencsés utat készítsen számunkra a mi Istenünk. Ezután indultunk útnak, a buszon pedig közösségerősítő játékokkal telt utazásunk. Az első állomás Magyarország legmagasabb pontja volt, a Kékestető. Rövid körültekintés és a tájban való gyönyörködés után, tovább robogtunk Szentkút felé.

Mátraverebély-Szentkúton egy ferences szerzetes, Jónás atya és a csodás őszi kép látványa fogadott bennünket. Az ebédet követően Jónás atya körbe vezetett minket a kegyhelyen, melynek során megismerhettük a Szentkúthoz kapcsolódó csodák történetét. Ezenkívül még a remete barlangokat fedeztük fel a hegyoldalban, illetve a völgyben a Szent László-hasadékot érhettük el, majd pedig felfrissültünk a Mária-forrásnál. Természetesen a templomot sem hagytuk ki, itt Paraklisszal köszöntöttük az Istenszülőt.

Vacsora után pedig egy, a kegyhelyen dolgozó gondnok tartott nekünk előadást arról, hogy milyen Szentkúton dolgozni, mi az, ami motiválja őt, melyek a nehézségek és örömek számára ebben a munkában. Ez a kis beszámoló adott számunkra is, a máriapócsi dolgozóknak új lendületet munkánkhoz. Ezt követően, az este folyamán megismerhettük kommunikációt fejlesztő játékok által saját magunk és egymás szeretetnyelvét, mely nagyban segítheti a további közös munkát majd a hazatéréskor.

Másnap, kedden a csapat egyik része Eger felé vette az irányt. Először részt vettek a „Szemfényvesztés” című kiállításon, melynek során egy vak ember bőrébe bújhattak bele, és tapasztalhatták meg, hogy hogyan él egy vak ember. Ezt követte az Eszterházy Károly Egyetem Főépületének megtekintése és legfelső emeletén a csillagvizsgálóba nézhettek bele a kirándulók. Illetve részt vettek egy fizikai törvényeket bemutató és csillagászati témáról szóló előadáson. Az elmaradhatatlan program az Egri Vár „meghódítása” volt, végül pedig ebéd és városnézés.

A csapat másik fele Demjénbe utazott, ahol a Barlangfürdőben pihenhettük ki fáradalmainkat, majd kellemesen elfáradva bőséges ebéddel zárta itt is a csoport a napot. A két csoport Egerben találkozva elindult hazafelé, és este nyolc órakor értünk haza Máriapócsra. A kirándulásunk kegyelmekben gazdag volt, hiszen a Jóisten megengedte nekünk, hogy olyan helyekre is eljussunk, ahol eddig még nem jártunk, illetve, hogy ilyen szép, őszi időt adott nekünk kirándulásunk idejére. Köszönjük az együtt töltött időt!