Dicsőség Jézus Krisztusnak!

 

Görögkatolikus Egyházunkban megkezdődött a Karácsonyt megelőző 40 napos böjti időszak. Ehhez kapcsolódóan Máriapócson mi is meggyújtottuk immár második adventi gyertyánkat. Első alkalommal az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda óvodásai és az őket felkészítő óvónők adták elő ünnepi műsorukat. Ezt követően Grunda Dávid máriapócsi káplán mondta el gondolatait.

Most pedig a második gyertyagyújtás alkalmával a II. János Pál Pápa Idősek Otthona lakói és munkatársai segítettek bennünket a karácsonyi ráhangolódásban. Utána pedig Mosolygó Tibor atya osztotta meg velünk ünnepi gondolatait, aki arra buzdított minket, hogy legyünk mindenkor egymással emberségesek, de legalább ebben az időszakban különösen. Az előadásokat követően egy kis meleg teával vártuk a kedves híveket, hogy a hideg idő ellenére tudjunk váltani egymással néhány jó szót.

Hálás szívvel köszönjük a jelenlévőknek, hogy ennyien együtt készülhetünk Krisztus eljövetelére. Ezen kívül még négy vasárnap várjuk a kedves Híveket, hogy végül együtt érkezhessünk meg a betlehemi jászolhoz.